Kärt barn har många namn – läkarsekreterare/medicinsk sekreterare/vårdadministratör

Det är inte alltid lätt att hitta den information man söker. Alla känner igen frustrationen som kryper på en, när man inte finner det som man letar efter på internet via sökmotorer som Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo osv.

Samma frustration fast omvänt, kan man ibland känna som entreprenör och företagare på nätet. Varför hamnar jag på sidan 3 för i sökresultatet? Hur skall mina kunder hitta mig här?

I grund och botten är det komplexa algoritmer som styr vart ens hemsida hamnar i sökresultatet. Vad man bör förstå är att inte alla delar i den logik som styr sökresultat/placering är till offentlig kännedom. Man får förlita sig på de råd och tips på god SEO (Search Engine Optimization) som sökmotorerna tillhandahåller.

SEO är en hel vetenskap, och är något man måste arbeta med långsiktigt om man skall lyckas. För egen del har jag valt flera taktiker. Bl.a. så har jag valt att registrera domänerna www.vårdadministratör.se och www.medicinsksekreterare.se. Ambitionen med dessa sidor är att de skall innehålla bra, matnyttig information för vetgiriga.

Varför registrera just dessa internetadresser? Det är ett vanskligt val då yrkeskategorin har så många benämningar och titlar. Kärt barn har många namn helt enkelt – läkarassistent, läkarsekreterare, medicinsk assistent, medicinsk sekreterare, medicinsk administratör, vårdadministratör
och så vidare. Någonstans måste man dock göra en avgränsning. Och jag känner mig ganska trygg i det val jag gjort.

Nu när alla sidor finns uppe och tillgängliga för allmänheten, så är det så dags att löpa maraton språkligt talat. För det är nu långsiktigheten kommer in och uthålligheten. Att över tid förvalta och utveckla alla hemsidor så att de växer och frodas organiskt i sökresultatet hos diverse sökmotorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *