Att hålla föredrag gör mig varm om hjärtat!

Jag har fått fler och fler förfrågningar om att hålla föredrag, med lite olika inriktningar. Exempelvis så har jag hållit föredrag om skillnader och liknelser i hur man bedriver vård på en traditionell vårdcentral jämfört på en digital vårdgivare, utifrån ett vårdadministrativt perspektiv. Jag har även berättat om min livs resa med utbildningar, anställningar, hur jag projektlett bl.a. uppstart av nya vårdenheter, till att starta eget, med allt vad det innebar.

Under pandemin har de föredrag jag hållit varit helt digitala. Det är ett format som fungerar väl, om man tänker till hur man lägger upp föredraget. Annars håller jag gärna föredrag fysiskt om tillfälle ges.

Jag tycker det är mycket roligt att få dela med mig utav mina erfarenheter och kunskaper; Så jag tar tacksamt emot förfrågningar om föredrag!

Flytt från Stockholm till Kristianstad

Från och med årsskiftet 2021/2022 bor jag numer med man och barn i Kristianstad i norra Skåne.

Varför har vi valt och flytta? Jo, det handlar om att vi drömt om att bosätta oss i södra Sverige i ett eget hus med en liten täppa att ta hand om. Därtill handlar det om närheten till kontinenten och Europa som lockar. Kort sagt har vi tagit fasta på och förverkligat en långsiktig dröm som vi haft tillsammans.

Pandemin har haft få ljusglimtar, en av dem är att många organisationer fått upp ögonen för att det fungerar fint att arbeta på distans.

Jag fortsätter mitt förvärv från Kristianstad och det fungerar förstås lika bra det som om jag vore på plats i Stockholm!

Kärt barn har många namn – läkarsekreterare/medicinsk sekreterare/vårdadministratör

Det är inte alltid lätt att hitta den information man söker. Alla känner igen frustrationen som kryper på en, när man inte finner det som man letar efter på internet via sökmotorer som Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo osv.

Samma frustration fast omvänt, kan man ibland känna som entreprenör och företagare på nätet. Varför hamnar jag på sidan 3 för i sökresultatet? Hur skall mina kunder hitta mig här?

I grund och botten är det komplexa algoritmer som styr vart ens hemsida hamnar i sökresultatet. Vad man bör förstå är att inte alla delar i den logik som styr sökresultat/placering är till offentlig kännedom. Man får förlita sig på de råd och tips på god SEO (Search Engine Optimization) som sökmotorerna tillhandahåller.

SEO är en hel vetenskap, och är något man måste arbeta med långsiktigt om man skall lyckas. För egen del har jag valt flera taktiker. Bl.a. så har jag valt att registrera domänerna www.vårdadministratör.se och www.medicinsksekreterare.se. Ambitionen med dessa sidor är att de skall innehålla bra, matnyttig information för vetgiriga.

Varför registrera just dessa internetadresser? Det är ett vanskligt val då yrkeskategorin har så många benämningar och titlar. Kärt barn har många namn helt enkelt – läkarassistent, läkarsekreterare, medicinsk assistent, medicinsk sekreterare, medicinsk administratör, vårdadministratör
och så vidare. Någonstans måste man dock göra en avgränsning. Och jag känner mig ganska trygg i det val jag gjort.

Nu när alla sidor finns uppe och tillgängliga för allmänheten, så är det så dags att löpa maraton språkligt talat. För det är nu långsiktigheten kommer in och uthålligheten. Att över tid förvalta och utveckla alla hemsidor så att de växer och frodas organiskt i sökresultatet hos diverse sökmotorer.

Varmt välkomna till Faihido Administrations hemsida

Denna höst lanserar Faihido Administration sin verksamhet med att tillhandahålla administrativa tjänster på distans.

Idén som ligger till grund för Faihido Administration är den om ett modernt serviceföretag som spar tid-, plats- och rum åt sina kunder.

Från embryot om det moderna serviceföretaget har nu ett färdigt koncept tagits fram. Nu slår vi upp portarna och hälsar er alla varmt välkomna!